Ansvar

Socialt ansvar

Assista tar ett socialt ansvar genom att varje år skänka en del av vinsten för att bidra till en bättre värld. Det vi bidrar med ska gå oavkortat till en organisation eller projekt som hjälper vår värld till en tryggare tillvaro. De samarbeten vi väljer kan vara med frivilligorganisationer, att driva projekt i utvecklingsländer samt att arbeta med andra företag eller organisationer som har samma värdegrund som Assista.
Assista ska bidra med

  •  samhällsengagemang
  •  etiskt ansvarstagande
  •  ekonomiskt bistånd

Miljöansvar

Vi söker även ständigt efter material och arbetssätt som är mindre skadlig för miljön, utan att påverka tjänstens kvalitet. För oss är kvalitet inte bara hur rent det blir, utan också hur det har skett. Vi är stolta över vårt arbete. Men vi är långt ifrån färdiga. Vi väger ständigt fördelar mot nackdelar, undersöker och försöker förbättra saker hela tiden. Varje litet steg vi tar, på mängder av områden, blir sammanlagt något stort, och märkbart.

Produktansvar

Vid återkommande hemstädning behöver man som kund inte tänka på om det finns rengöringsmedel hemma. Vi använder våra egna produkter som är funktionella, pålitliga, användarvänliga och mångsidiga. Självklart är de certifierade och miljömärkta med Svanen eller liknande. Vid tittar vi alltid på faktorer som sustainability och kvalitet – vad kan vi göra bättre och effektivare som gagnar vår jord. Självklart åker vi alltid med kommunala färdmedel om möjligheten finns. Utveckling sker i det dagliga arbetet och vår personal får utbildning kontinuerligt i miljöfrågor och produkter.

Medarbetaransvar

Assista jobbar med hemstädning i Stockholm och Malmö och som företag vill vi växa i takt med våra kunder,därför blir det allt viktigare för oss att ta ansvar för allt vi gör. Vi ser det som en självklarhet att våra medarbetare skall arbeta i en hälsosam och säker, trivsam och effektiv arbetsmiljö. Vi tar största hänsyn till personlig integritet som är lika självklar som främjande av jämställdhet oavsett kön, etiska ursprung, ålder, livssyn och sexuell läggning.

 Assista har dokumenterade riktlinjer och utbildar vår personal i vår unika uppförandekod (Code of Conduct) som reglerar, arbete och miljö, hälsa och ansvar.

Arbetsgivaransvar

Vi är en attraktiv arbetsgivare och duktiga på att ta ansvar för våra medarbetare och lyhörda för deras behov. Genom att erbjuda en god arbetsmiljö, sund arbetsbelastning och goda utvecklingsmöjligheter gör vi vad vi kan för att skapa nöjda medarbetare. Våra medarbetares kompetens och engagemang är avgörande för Assistas framtida utveckling. Arbetet vi utför genererar en ström av nytillkommande kunder genom referenser. Det är ett bevis på att den kvalitativa städningen och den service vår personal ger våra kunder verkligen är bra.